• Center of protection and residence for children

  • 2198-ESC-VLC.ES-2017
  • by Eduardo Sancho

The project is located in the edge between the city and the rural space, in a degraded landscape with a strong history but mistreated by the time. Two volumes represent the two different uses of the building: residences and a educational center. Just in the point where the two volumes touches theirselves we can see the access to the building. A plinth made with stone helps the building to be placed over the ground and the white walls make a wink to the traditional buildings.

credits

architect: Eduardo Sancho  |  client: ETSA Valencia  |  status: Academic Project (2017) Project (2017)  |  location: Valencia, Spain (39.445214, -0.364370)  |  climate: Mediterranean, Temperate  |  materials: concrete, plaster  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  scale: 2.300 m2 medium  |  types: residence, residential  |  views: 5.453