Basel pavilion of culture
1176-GDU-BSL.CH-2013
Architect: Guillaume Durand
Client: Archmedium
Status: Academic Competition (2013)
Location: Basel, Switzerland
Climate: Oceanic / maritime, Temperate
Material: Concrete
Environment: Urban
Visualizer: Studio
Scale: 600 ㎡ Small
Types: Cultural, Pavilion

The project is a thin horizontal concrete blade supported by solid sensitive concrete wall, and that’s all. The program is a the Basel Pavilion of Culture will act as information point for ‘art tourists’, where they will be able to find out about what’s on offer and organise their visits accordingly. They will also be able to buy multiple passes to the venues amongst other services designed to streamline their experience.

Competition: Basel pavilion of culture | Post date: 04/05/2015 | Views: 3.872