This house represents an evolution of the shapes of the typical rural buildings of the place, compact and closed to the surrounding environment. The new house, on the other hand, opens towards the outside and is contaminated by the green element that comes into close contact with the house, through a portico with a large opening in the center that recalls the ancient impluvium. The columns that support this space are primitive volumes with a strong stereotomy, full elements that create spaces of light and shadow. This new very strong relationship with the surrounding space is confirmed by the openings in the building, which become points of view from which it is possible to observe the external space.

credits

architect: Duepunti Architetti  |  team: Matteo Romanelli, Patrizia Campili  |  client: Private  |  status: Project (2021)  |  location: Cascia, Italy (42.716449,13.024324)  |  climate: Temperate, Mediterranean  |  material: plaster  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  budget: 320.000 €  |  scale: 320 m2 small  |  ratio: 1.000,00 €/m2  |  types: house, residential  |  views: 293