• Elderly Care Duque de Crillon

  • 2907-AAV-ES-2021
  • by MAAV

The common spaces, both in the residence and in the day center, are located on the ground floor, with the exception of the three living rooms of the room modules. These common spaces on the ground floor are related – directly or visually through doors and windows- with the new terrace-garden on Calle del Duque de Crillon, through which they are connected to the outside.

The living rooms of each module, located on the first floor, are arranged at the two ends and the center of the building. They are connected to the corridor through a wide opening made in the thick central wall, which is exposed towards the interior to reveal the native sandstone. The two end rooms have three corner windows that provide cross ventilation while the central one is provided with overhead light through the skylight on the southeast skirt of the roof that falls on the undercover gallery and indirectly on the living room a through windows made in the upper part of the wall. With these measures it is tried to emphasize the character of semi-exterior space of these rooms.

credits

architect: MAAV  |  team: Adrián Martínez, Guillermo Avanzini, José C. Alanís  |  client: Consorcio de Recursos Sociosanitarios y Asistenciales de las Illes Balears  |  status: Competition (2021)  |  clasification: 2 rang  |  location: Es Castell, Spain (39.8793889,4.291360277)  |  climate: Mediterranean, Temperate  |  materials: wood, stone, plaster  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  budget: 3.545.650 €  |  scale: 3.500 m2 medium  |  ratio: 1.013,04 €/m2  |  types: refurbishment, residence, residential  |  views: 786