Envelat verd
3019-AAS-AD-2023
Architect: Altura Arquitectes
Client: Unknown
Status: Competition (2023)
Location: Andorra la Vella, Andorra la Vella
Coordinates: 42.506766, 1.522601
Climate: Cold, Alpine
Material: Vegetal
Environment: Urban
Visualizer: Atelier Monolit
Scale: 6.900 ㎡ Medium
Types: Public space, Square, Urban design

Un espai habitable, amb ombra a l’estiu i assolellat a l’hivern, on la nova vegetació s’integrava amb l’entorn natural de les muntanyes que envolten la capital. Per tal de no incrementar la càrrega del forjat existent de l’edifici de Govern, actualment ja està al límit, es plantejava una estructura lleugera amb cables tensat on s’hi enfilava la vegetació distribuïnt-se per tota la plaça. Gran part del mobiliari i jardineres existent i en bon estat del projecte de @embtarchitects es reutilitzava i s’integrava a la nova proposta. D’aquesta manera es minimitza les intervencions energètica i econòmicament costoses.

El concepte de fer una malla de cable tensat aixecada (infraestructura) on penjar-hi il·luminació, producció fotovoltaica, megafonia… alliberava el nivell de paviment per tal que la plaça pogués ser flexible i adaptable als usos molt diferents que s’hi podien desenvolupar amb pas dels anys. Facilitar l’adaptabilitat als canvis minva la necessitat de fer grans obres futures de manera que es redueix l’ús de matèries primeres i d’emissions de CO2 per les pròpies transformacions que es requerissin i també en facilita el manteniment.

Finalment un espai verd amb criteris de disseny bioclimàtic, en un entorn assolellat i amb vistes cap al paisatge natural de les vessants de la vall d’Andorra, generava ambients saludables, habitables i espais de benestar en relació amb la natura i feia de la Plaça del Poble un espai de trobada i festiu sota un envelat verd.

Post date: 30/03/2023 | Views: 2.180