• Ex Cotonificio Brambilla

  • 2821-CIA-IT-2021
  • by Cinque A

The design of the new Student House addresses the issue of expanding the educational offer of the Institute by creating a space that is flexible and permeable. The insertion of a metal structure – independent from the existing walls – creates a neutral matrix that can be adapted based on different needs and student necessity. The intervention consists of two types of spaces: a public one, which is permeable, on the ground floor, and a more private and intimate one, reserved to students, located on the upper floors of the building.

credits

architect: Cinque A  |  client: Comune di Verrès  |  status: Competition (2021)  |  competition: Ex Cotonificio Brambilla  |  clasification: 1 rang  |  location: Verrès, Italy  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  materials: metal, plaster  |  environment: Urban  |  consultant: Sertec Engineering Consulting  |  visualizer: studio Bark  |  budget: 3.390.000 €  |  scale: 2.000 m2 medium  |  ratio: 1.695,00 €/m2  |  types: refurbishment, residence, residential  |  views: 825

same competition (+1)

Cinque A | AACM