The project sits in the historical center of Bucharest, filled with a collage of architecture. Our proposal consists of a base (a block) that is perforated, creating two inner courtyards, and stacked elements that either fill the blind walls or create an accent (the tower; the auditorium). Together they form a whole through the facade inspired by the primitive trilitic structures. The new ensemble is both a extroverted panoramic space and a introverted serene space.

credits

architect: Studio 1408  |  team: Alin T. Stoica, Diana Jitariu  |  client: Unknown  |  status: Academic Project (2018)  |  location: Bucharest, Romania (44.436081,26.096706)  |  climate: Continental, Temperate  |  materials: concrete, glass  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  scale: large  |  types: cultural, housing, mixed use, residential, theater  |  views: 8.684