The project strategy was to condense the architectural program to achieve a reduced footprint on the complex sloping terrain. This decision is made for the basic comfort needs of the user, who in this case would be seniors. By generating a continuous floorplan, the possibility of working horizontally and generating views towards the north arises. Generating contrasts of spatiality, verticality is worked on with the patios, some surround you, others communicate you and others allow you to rest.

credits

architect: Juan Pablo Guerra Melo  |  client: Unknown  |  status: Project (2021)  |  location: QuerĂ©taro, Mexico (20.543618641478236, -100.40919704491016)  |  climate: Hot, Semiarid  |  material: concrete  |  environment: Park  |  visualizer: Studio  |  scale: 4.713 m2 medium  |  types: residence, residential  |  views: 1.094