A refurbishment project of the Gödöllő Applied Arts Workshop (GIM House) building, which was erected around the mid 1900’s as a buffalo nursery, but was used for numerous purposes: button making, wool twining, storing groceries or post office paperworks.

It was only in the second half of the 90’s that the GIM House collective was founded in this building with the aim to revive the artistic heritage of the turn-of-the-century Gödöllő Artists’ Colony. The goal now is to finally improve the space design to fit the needs of the art workshops and exhibitions.

credits

architect: Gubahámori  |  team: Sándor Guba, Péter Hámori, Sándor Novák  |  client: Private  |  status: Project (2020) Construction  |  location: Gödöllő, Hungary  |  climate: Continental, Temperate  |  material: undefined  |  environment: Urban  |  consultant: Tamás Tirpák  |  visualizer: Studio  |  scale: 530 m2 small  |  types: house, refurbishment, residential  |  views: 841