Interventionszentrum Zoll
3124-DÜR-CH-2017
Architect: Dürig Ag
Client: Schweizerische Eidgenossenschaft, Bundesamt für Bauten
Status: Competition (2017)
Location: St. Margrethen, Switzerland
Climate: Temperate, Oceanic / maritime
Materials: Concrete, Metal
Environment: Industrial
Visualizer: Filippo Bolognese
Budget: 46.000.000 €
Scale: 9.500 ㎡ Medium
Ratio: 4.842,11 €/㎡
Types: Headquarters, Institutional

The program in the building is horizontally layered. The traffic control uses are located at the base, the administrative services are located at the top of the garden level, and the parking is located in between in an open deck. This program layering gives the building its directly derived, distinctive architectural expression.

Team: Jean-Pierre Dürig, Gian Paolo Ermolli, Tobias Noe, Raphael Bosch | Consultant: Dr. Deuring + Oehninger AG, Amstein + Walthert AG, IBV W. Hüsler AG, Demmel & Partner Baumanagement | Post date: 12/12/2023 | Views: 613