Resurrection Chapel
3125-LGU-IT-2023
Architect: Lorenzo Guzzini
Client: Averna Monks
Status: Competition (2023)
Clasification: 2 prize
Location: Chiusi della Verna, Italy
Coordinates: 43.7072220, 11.9308330
Climate: Temperate, Mediterranean
Materials: Concrete, Stone
Environment: Forest
Visualizer: Filippo Bolognese
Scale: 30 ㎡ Extrasmall
Types: Chapel, Religious

The Chapel of Resurrection was asked for the wood of the La Verna Sanctuary. The idea is to be buried in the ground to come out from a door that is not the same of the entrance, renovate by the experience of Resurrection. The axis mundi is so powerfull to pierce through the ceiling and to escave the floor. The water and sun comes from this hole and meet the soil generating life, in a cave that seams to be permeated by a sense of darkness defeated by light.

Post date: 14/12/2023 | Views: 569