La Estacion
1338-DKA-MEX.MX-2022
Architects: Dellekamp, Estudio ZV, Francisco Gutiérrez
Client: Unknown
Status: Competition (2022)
Location: Mexico City, Mexico
Climate: Temperate, Oceanic / maritime
Materials: Concrete, Brick
Environment: Undefined
Visualizer: Studio
Scale: Medium
Types: Station, Transport

“La Estación” emerges as the result of continuous research on mobility and routes, a project developed by three offices that explores a construction system to cover large clearings without supports and accommodate various users for short periods of time. Inspired by the work of Pier Luigi Nervi, «La Estación» is a structure based on the Catalan vault to allow the free passage of the train while creating a public space for the enjoyment of users, as if it were a large loggia , this project unites the exterior and the interior to form a transitional space where the vegetation diffuses the limits.

Team: Derek Dellekamp, Carlos Zedillo, Francisco Gutiérrez, Francisco E. Franco, Luis Ávalos, Lupita Godínez, Rodrigo Zedillo, Pablo Gutiérrez, Mariana Ortiz | Post date: 15/11/2022 | Views: 320