The project represents the volumetric and functional transposition of the many morphological, environmental and historical features of the area. This approach, with the design of a new topography, brings together the unique aspects of the site’s landscape, which today are rather fractured due to the area’s degraded condition. In this context, it is therefore important to recover the main elements, and transform them into the project matrix

credits

architect: Cinque A  |  client: Unknown  |  status: Competition (2020)  |  clasification: 3 rang  |  location: Montalcino, Italy (43.0592, 11.4906)  |  climate: Temperate, Mediterranean  |  materials: concrete, stone  |  environment: Old town  |  visualizer: studio Bark  |  budget: 13.700.000 €  |  scale: 15.000 m2 large  |  ratio: 913,33 €/m2  |  types: education, school  |  views: 1.397