The concept behind the project is the dichotomy, specifically we refer to the “dichotomous twin”. The inspiration came by observing the Gardena landscape and its historical models of native architecture, called “masi” or “mejes”. We referred to the typology of the Paarhof, composed of two close but separate buildings, named Feuerhaus, the “fire-house”, usually in masonry, in our case represented by the existing building, and Futterhaus, the “hay-house”, built in wood, is the extension.

credits

architects: BSTR architects, OAB, Rosso 19, AEI Progetti, Rethink Energy  |  client: Unknown  |  status: Competition (2020)  |  location: Ortisei, Italy (46.573972, 11.674556)  |  climate: Cold, Alpine  |  materials: glass, wood  |  environment: Old town  |  visualizer: Play-Time architectonic images  |  scale: 1.800 m2 medium  |  types: cultural, museum, refurbishment  |  views: 694