The proposal for the Neues Bauhaus Museum in Weimar, Germany is characterized by its sculptural shaped appearance.

The museum communicates subtle with its surrounding buildings through visible storey-heights. The space matrix is organized around an inner void, which provides the foyer with natural light.

Placed as the centre of the new square, the Bauhaus Museum opens wide to the forecourt in the east and the park in the south. To represent the reputation as an international recognized museum, the main concept is based on a high quality design performance in material and crafts.

credits

architect: Studio BÄNG  |  status: Competition (2011)  |  competition: New Bauhaus Museum  |  visualizer: Studio  |  scale: medium  |  types: cultural, museum  |  views: 1.965

same competition (+2)

MenoMenoPiu Architects | Johann E. Bierkandt | Studio BÄNG