Nous vestigis Park Güell
3156-SID-BCN.ES-2023
Architects: Arquitectura Sideral, Conxita Balcells associats
Client: Unknown
Status: Competition (2023)
Clasification: 1 prize
Location: Barcelona, Spain
Coordinates: 41.4137641, 2.1498449
Climate: Temperate, Mediterranean
Materials: Concrete, Stone, Vegetal
Environment: Park
Visualizer: Graph
Scale: 2.500 ㎡ Medium
Types: Institutional, Technical center

The performance takes place in the surroundings of Park Güell, in the northwest part. It is characterized by rugged topography. The northwest part is limited by the heritage wall that borders the Park and the remains of an old building with a facade on Coll del Portell Avenue. In the southwest area, it is bounded by a fence from Park Güell and open to Av. Coll del Portell to Arnold Schömberg Street. This street in the area has a steep slope. The topography shows deficiencies in stabilizing the slopes, mainly caused by rainwater runoff, and is accompanied by a large number of trees, predominantly pines, olive trees, and some carob trees. The project is located next to a cultural nature, Park Güell. The project is conceived as a response in a triple sense: contextual, programmatic, and formal. It always recognizes the spaces of sovereignty and those of the boundary between different parts.

Post date: 23/02/2024 | Views: 549