Pati Espai Social La Pedrera
1818-MES-BCN.ES-2016
Architect: Mesura
Client: Espai Social La Pedrera
Status: Competition (2016)
Clasification: 1 prize
Location: Barcelona, Spain
Coordinates: 41.376454, 2.168518
Climate: Mediterranean, Temperate
Material: Undefined
Environment: Urban
Visualizer: Studio
Scale: Medium
Types: Intervention, Public space, Square, Urban design

Portar el pati a l’interior…
…Treure l’interior al pati.

L’objectiu principal de l’intervenció és la d’expandir el centre utilitzant l’espai exterior de caràcter privat, maximitzant la superficie útil del centre amb la intervenció que s’exposa a continuació.

S’estudia l’ús de cadascuna de les zones de l’interior del centre i les activitats que succeeixen en aquestes per adaptarles posteriorment a un àmbit exterior, utilitzant paral·lelament una acurada economia de recursos, entenent el funcionament tradicional d´un pati mediterrani (ombra i vegetació) i l´aprofitament dels elements actuals.

Per trencar la geometría monòtona de l´espai, de caràcter ortogonal i significativament allargada, s´aporten línies dinàmiques que doten de més fluidesa al pati. Es generen dues estratègies per a aconseguir una total remodelació de l’espai a tractar:

Generar una jardinera dinàmica i donar ombra de manera variant al pati. A més, es projecta una pèrgola de caràcter sòlid per generar un pas sota coberta entre els dos edificis.

La jardinera genera un filtre a la façana oposada i acota els diferents espais, des de la zona arbrada que entén la plaça que te al davant, passant per la terrassa, l´espai polivalent i l´hort. Es van generant uns espais integrats on es col.loquen el mobiliari existent per tal de generar espais més agradables i acotats.

La pèrgola es una element efímer, lleuger i mediterrani. Es tracta d´una estructura de tensors que van de forjat a forjat i suporten una cubrició de canya que per el seu propi pes genera unes voltes que van variant segons l´ús de la zona.

Post date: 24/02/2017 | Views: 3.907