The project comes from the place and from the four horizons.

It has two directions that cross and overlap on distinct planes.
There is the South, the direction of the narrow valley between the mountains, and then there is that line that connects one ridge to another. The first direction is this, east-west. From the waterfall to the river, a line draws everything.

A backbone that emerges from the ground, and establishes a horizon. It becomes a wall, fence, basement. The second direction is that of the open view towards the valley, towards the South, the one of the air and of the light that passes through the spaces of the building from side to side.

On these elements rest the longitudinal concrete beams, whose structural function is to reduce the span of the supports for the roof beams by dividing them over time the same space in three naves: the main one with the basins and the two lateral ones with the paths by the pool.

The roof, with its transverse wooden frame, characterizes the interior space designed by the stratification of the structural elements, giving it an atmosphere warm and vaguely domestic.

It is a primitive construction where space is defined by overlapping elements according to an elementary tectonics.

credits

architects: Camilla De Camilli, Stefano Lanotte, SOLUM studio  |  team: Camilla De Camilli, Stefano Lanotte, Filippo Gismondi, Alessandro Loda, Lorenzo Campagna, Mattia Agates  |  client: Unknown  |  status: Competition (2021)  |  clasification: honour mention  |  location: Bignasco, Switzerland (46.335492, 8.608714)  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  materials: concrete, wood  |  environment: Urbanization  |  visualizer: Archealizar  |  scale: 1.700 m2 medium  |  types: pool, sport  |  views: 1.972