School with proud roofs
3192-CON.FAL-CH-2024
Architects: Continentale, Fala
Client: Commune de Broc
Status: Competition (2024)
Clasification: Finalist
Location: Broc, Switzerland
Coordinates: 46.604637, 7.099796
Climate: Continental, Temperate
Material: Wood
Environment: Urban
Visualizer: Studio
Budget: 11.850.000 €
Scale: 5.500 ㎡ Medium
Ratio: 2.154,55 €/㎡
Types: Education, School

Broc is a village next to the Alps and its school needs to expand. Engaging with the imagery of Alpine architecture, we designed two sibling buildings touching at a corner. Together, they frame a system of open spaces, delineating a soft yet clear transition from the village realm to the school one. The smaller building houses a multifunctional hall open to the village square, while the larger one contains a kindergarten and a primary school: entrance to both is at the point of junction. A loggia softens the transition from the interiors to the outdoor spaces, transforming the garden into an extension of the classrooms.

Team: Natalia Voroshilova, Giulio Galasso, Ahmed Belkhodja, Lera Samovich, Filipe Magalhães, Eduardo Loureiro, Celeste Assal | Consultant: Officina del Paesaggio, Le Collectif SA | Post date: 07/05/2024 | Views: 346