The project is a continuous surface that reproduces and extends the surrounding public space, integrating it in a natural and harmonious way to the urban landscape, topographic and social context.

The building links the upper plaza of the MetroCable station with the public space at its lower base, through a continuous concrete surface made of the same materials of the surrounding squares and terraces, thus bringing «the public» into the interior.

The building revolves around a central patio that sets the atmosphere, gives life and ventilates all its spaces and stands on a solid basement that houses the cellar.

credits

architects: Santiago Buendia, Felipe Rodriguez, AR-AR, De la Carrera Cavanzo  |  team: Carlos Martinez, Santiago Buendia, Felipe Rodriguez, Alejandro Cavanzo, Fernando de la Carrea  |  collaborator: Valentina Torres, Raul Fadul, Sebastian Bayona  |  clients: Sociedad Colombiana de Arquitectos, Alcaldía de Bogotá  |  status: Competition (2018)  |  location: Bogotá, Colombia  |  climate: Oceanic / maritime, Temperate  |  materials: concrete, brick, glass  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  budget: 3.500.000 €  |  scale: 4.800 m2 medium  |  ratio: 729,17 €/m2  |  types: cultural, cultural center  |  views: 1.898