The proposal provides a safe environment for young people at risk of social exclusion. The building settles on the edge of the site and generates a protected South-West facing courtyard.

The galerĂ­a, a greenhouse that resembles the traditional Galician glass covered balconies, bonds the different volumes and provides continuity of flows.

The layout concentrates services, vertical circulations and storage along the perimeter allowing more flexibility of uses.

The structural simplicity, the use of low-tech traditional construction methods and the reduced material palette bring sustainability onto the project.

credits

architects: Dezguez, BVG Arquitectura  |  client: Ayuntamiento Concello de Ames  |  status: Competition (2020)  |  competition: Centro multifuncional en Ames  |  location: Ames, Spain (42.847572, -8.582981)  |  climate: Oceanic / maritime, Temperate  |  materials: concrete, metal  |  environment: Urban  |  visualizer: Studio  |  scale: 1.000 m2 medium  |  types: cultural, mixed use  |  views: 950

same competition (+3)

Local, Alvaro Novas | Sopanda, Pereira Royo | Dezguez, BVG Arquitectura | qnk arquitectura