Designed as a city fragment, not only as a sport equipment, our stadium is an attractor: innovative and generator of vitality. It is expanding in order to better reach the users requirements: proximity, diversity, accessibility. It became a district, naturally sustainable and ecological. Our stadium concept is an elliptical spiral which is gradually unrolling and forming the built space with a slope of 2%, serving the 80 000 places (with a visibility angle that grows from 20% in the bottom part to 45% at the top part of the gradens). This disposition offers to the public a perfect visibility from all the gradens. The slope also facilitates the access in the building for people with motorial difficulties.

credits

architects: OVO atelier d'architecture, MenoMenoPiu Architects  |  team: Menomenopiù architectes, Alexandra popescu, FHF architects  |  client: Unknown  |  status: Competition (2017)  |  location: Tokyo, Japan (35.7360972,139.79185833)  |  climate: Humid subtropical, Temperate  |  materials: concrete, metal  |  environment: Urban  |  visualizer: +imgs  |  budget: 1.300.000.000 €  |  scale: 500.000 m2 extralarge  |  ratio: 2.600,00 €/m2  |  types: sport, stadium  |  views: 1.161